مقایسه ایران با ده کشور دنیا بر اساس شاخص های اقتصادی
شناخت تفاوت میان وضعیت کشورهای مختلف یکی از ابزارهای تصمیم گیری و بدست آوردن اطلاعات در خصوص یک کشور است بر این اساس شاخص هایی بطور کلی در دنیا تعریف شده و بر اساس آن هر ساله آمار و اطلاعات مورد نظر از کشورهای مختلف منشتر میگردد تا بتوان با مقایسه آن به وضعیت کلی یک کشور بهتر آشنا شد.
بطور بسیار ساده یک شاخص را می توان اطلاعاتی در نظر گرفت که به سرمایه گذار در کشف رموز تغییرات اقتصادی کمک می کند. اقتصاد کشور آمریکا همانند یک موجود زنده است، در هر لحظه میلیون ها بخش متحرک دارد که برخی کنش دارند و برخی واکنش. این حقیقت ساده موجب می شود که پیش بینی بسیار مشکل شود فرقی نمی کند که کدام بخش را بخواهید بررسی کنید، برای بررسی هر بخش باید فرضیات زیادی را در نظر گرفت. اما با کمک دامنه گسترده شاخص های اقتصادی مختلف، سرمایه گذاران قادر خواهند بود که درک درست تری از شرایط مختلف اقتصادی داشته باشند. برخی از شاخص ها شاخص های منطبق هستند و برخی دیگر شاخص های متاخر، ترکیب هر کدام از آن ها نشان می دهد که روند ها در زمان یک تغییر اقتصادی صعود یا نزول خواهند کرد یا پس از آن.
در این تحقیق سعی بر آن داریم که کشور ایران را با ده کشور دنیا از نظر شاخص های مورد بررسی قرای دهیم. بر این اساس به تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به نرخ رشد، تولیدات صنعتی ، تولید ناخالص داخلی ، میزان صادرات ، کالاهای صادراتی، میزان واردات ، نرخ بیکاری ، نرخ تورم ، تولیدات کشاورزی، صنایع ، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ، تولید ناخالص داخلی سرانه و.. در این ده کشور می پردازیم. در پایان نیز اطلاعات کلی در خصوص صنعت ، کشاورزی و خدمات این کشورها را ارائه می کنیم.
آمار و اطلاعات
ما به بررسی کشورهای هلند ، بلژیک ، فرانسه ، آلمان ، عربستان ، ترکیه ، هندوستان ، چین ، ژاپن ، آمریکا و در نهایت ایران می پردازیم. در انتخاب کشورهای سعی بر این بوده است که ترکیبی از کشورهای جهان مورد نظر باشد تا بتوان به یک اجماع کلی در خصوص وضعیت ایران در مقابل این کشور ها دست یافت. بر این اساس کشورهای هلند ، بلژیک ، فرانسه و آلمان از قاره اروپا که دارای وضعیت خوبی از لحاظ شاخص های مختلف هستند انتخاب و کشورهای عربستان ، ترکیه ، هندوستان بعنوان همسایگان ایران و کشورهای چین و ژاپن نیز بعنوان نمایندگان کشورهای شرق آسیا و کشور آمریکا نیز از غرب انتخاب گردیده است. کلیه اطلاعات در این قسمت از سایت بانک جهانی و سازمان CIA و فائو تهیه شده است.